Intrare • Obstea • Biserica • Istorie • Biblioteca • Media • Apicultura • Leacuri din plante • Centru medical • Noutati

                                                          

Cuvant de folos

  C 1-123 • C 124-139 • C 140-155 • C 156-170 • C 171-185 • C 186-201 • C 202-215 • C 216-230 • C 231-242

 

Pentru a va abona la noutatile site-ului Manastirii Turnu faceti click pe butonul RSS  

Aceasta optiune va va crea automat semne de carte la ce e nou pe site direct pe calculatorul dumneavoastra.

 

 

Cuvāntul 242

Romānia – o ţară minunată bolnavă de cancer

 

 Daniela Filioreanu

 

Mai mult ca oricīnd, Romānia este denigrată cu tot dinadinsul, prin programe de spălare a creierului susţinute cu vehemenţă īn mass media. Am ajuns să mă feresc de discuţiile banale cu oamenii de pe stradă, de prin magazine, din gară ş.a.m.d., pentru că inevitabil se ajunge la acelaşi text īngrozitor, asemănător prin josnicie cu judecăţile de valoare din vremea lui Stalin: „Trăim īn Romānia, de asta este rău…”

Această frază este pe cīt de falsă, pe atīt de blasfemiatoare, la fel ca o īnjurătură la adresa Celui de Sus.

Ce este Romānia? Romānia este suprafaţa de pămīnt pe care ne-am născut. Romānia īnseamnă Carpaţii, cīmpiile, Dunărea şi Marea Neagră. Romānia īnseamnă Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Avram Iancu. Romānia īnseamnă grīu, vii, pomi, respiraţia codrilor, ploile, verdeaţa. Romānia īnseamnă Ortodoxie. Romānia este una din porţile spre raiul ceresc – o gură de rai. Romānia īnseamnă libertate. Romānia este Acasă.

Toate acestea le sīnt respingătoare cinstiţilor mei romāni contemporani? Dacă pe acestea nu le suferă şi īşi bat joc de ele, atunci ei nu sīnt decīt nişte nişte accidente genetice nefericite ale acestui neam.

Dar nu, celor mai mulţi dintre domniile lor nu le miros toate acestea, ci altceva īi deranjează la această ţară. Īi deranjează prostia şi mizeria. Şi cu adevărat, acestea se īntīlnesc peste tot, mai ales īn ultima vreme. Dar cine este de vină pentru acestea? Pămīntul pe care trăim? Dunărea? Carpaţii? Războiul din ’77? Bineīnţeles că nu. Există nefericiţi care dau vina şi pe acestea, numindu-le īn mod inepto-ştiinţific „condiţii istorico-geopolitice nefavorabile”. Dar nu, nu acestea sīnt de vină, ci oamenii. Noi. Noi toţi. Noi toţi cu păcatele noastre. Noi, eu, tu, el, ea, toţi care alcătuim această ţară, cu toţii sīntem vinovaţi sau măcar responsabili.

Creştinul, omul lui Dumnezeu, ştie să-şi asume această vină/responsabilitate, chiar şi atunci cīnd nu īi aparţine lui direct („Purtaţi-vă sarcinile unii altora” – Gal. 6, 2). De altfel, nu am auzit pe niciun creştin real rostind cuvinte grele la adresa Romāniei, pentru că mintea unor asemenea oameni nu este purtată de duhul inepţiei.

Oamenii care lovesc īn Romānia fac parte din două categorii: cei de alt neam şi cei de un neam cu noi, dar care mănīncă din ţară precum cancerul. Romānilor care distrug acest neam prin prezenţa lor, tocmai lor nu le convine această ţară. Şi ca orice cancer, vor acum să plece aiurea, adică să facă  metastaze… Chiar īi invit să se ducă din această ţară fix acolo unde consideră ei că e mult mai bine. Măcar dacă m-ar asculta…  (Cărei ţări i-o trebui asemenea oameni?, mă īntreb eu…).

Acestor excrescenţe pe trupul ţării care nu se simt bine īn Romānia, le dau cīteva exemple spre luare aminte:

1. Recent am primit o somaţie de deconectare de la energia electrică pentru că pe ianuarie am plătit la lumină mai puţin cu 3 roni (cu toate că pe lunile ulterioare am depus destui bani īn plus).

Doar trăim īn Romānia…

Dar iată ce citesc īntr-un articol de pe Fox NY:

IRS-ul, ceea ce ar fi Fiscul la americani, numai că mult mai teribil, şi-a desfăşurat forţele ameninţător pe proprietatea unui om pentru că era dator la stat cu 4 cenţi! Şi nu era prima dată…

2. Īn spitalele romāneşti, domneşte mizeria şi lipsa de grijă faţă de pacienţi.

Doar trăim īn Romānia…

Iată ce citesc, īnsă, despre condiţiile din spitalele britanice: 1200 de oameni au murit īntr-un spital din cauza mizeriei, foamei, neglijării, abuzului personalului medical, malpraxisului ş.a.m.d.

Nu mai vorbim de faptul că pentru un transplant de ficat se īncasează īn Occident sume de zeci şi sute de mii de euro. Dacă nu plăteşti, te lasă să mori. Mă īntreb de ce este nevoie de asemenea sume pentru un transplant, dar fiind că pacientul pune la dispoziţie ficatul transplantat (de la rude)… Pentru patul de spital? Pentru perfuzii? Pentru vitamine? Sau pentru chirurgul care fără 20.000 de euro nu pune mīna pe pacient?…

3. Romānii fură atīt de mult, īncīt au distrus ţara.

Doar trăim īn Romānia…

Da, fură īn stil haiducesc: iau de la romāni şi dau străinilor. Hoţii cei mari, care nu se văd, sīnt de fapt străinii pe care noi īi adorăm.

4. Un mexican trăitor īn Romānia este oripilat de faptul că romānii sīnt īnapoiaţi, căci cică au obiceiuri medievale la nuntă.

Doar trăim īn Romānia…

„Ce obiceiuri?”, am īntrebat eu, crezīnd iniţial că se referă poate la torturarea miresei… (mai ştii?…).  Răspunsul civilizatului mexican: „Sīnteţi īnapoiaţi pentru că la nunţile romāneşti se servesc sarmale”. L-am īntrebat atunci ce anume se serveşte la nunţile din Mexic. Răspunsul lui a fost: „Sandvişuri”. Răspunsul meu (īmi cer scuze pentru sinceritate): „Iubitul meu mexican, sandvişul la nuntă este mīncarea calicului – multă pīine şi ce se mai nimereşte īntre cele două felii…”

5. Laudă mare la adresa oraşelor moderne, alcătuite după planuri urbanistice generoase, cu străzi largi şi aerisite. Pe cīnd oraşele romāneşti au străzi īnguste, īnghesuite.

Doar trăim īn Romānia…

Răspunsul meu: Oraşele romāneşti nu au străzi largi tocmai pentru că sīnt vechi, făcute pe vremea cīnd nu era nevoie de nu ştiu cīte benzi de circulaţie. Şi nici nu sīnt aliniate īn stil comunist ca străzile americane din aceleaşi motive. Avem ceva vechime pe aceste locuri. Dar după părerea celulelor canceroase ale acestei naţii, acesta este semn de inferioritate.

Exemplele sīnt nenumărate. Mă opresc īnsă aici.

Mai ofer totuşi o comparaţie grăitoare despre diferenţa dintre Romānia şi alte ţări. Īn Romānia este acum ruşine să fii creştin. Pe cīnd īn ţările civilizate, este ilegal. 

Asta vor celulele canceroase ale acestui neam: să fie şi īn Romānia ilegal să fii creştin, să fii romān, să fii om. Cu toţii trebuie să devenim paraziţii, cancerul acestei ţări. Numai aşa ticăloşii acestei naţii se vor simţi bine, cu inima şi conştiinţa īmpăcate. Numai aşa se vor simţi ei īnşişi īn Romānia. Acum se simt constrīnşi.

Este o ruşine să fii romān??? Eu zic dimpotrivă: Ruşine să le fie celor cărora le este ruşine că sīnt romāni!

Am străbătut lumea īn lung şi lat şi poate o voi mai străbate. Toată lumea aceasta este frumoas㠖 o minune fără seamăn. Īnsă pentru mine, cea mai mare dintre minuni este Romānia, după cum pentru un copil, cea mai bună şi mai frumoasă dintre mame este tot mama lui, īn ciuda tuturor argumentelor ştiinţifice care susţin contrariul.

Comparaţia īntre Romānia şi alte locuri este ca cea dintre codrii Romāniei şi codrii altor neamuri. Cīteva zile īn munţii Neamţului te refac sufleteşte şi trupeşte, căci munţii aceştia sīnt sfinţiţi de atīţia pustnici şi de atītea mănăstiri. Īn Suedia, deşi īn aparenţă la fel de frumoşi, codrii sīnt fioroşi, īţi este frică să intri īn ei, simţi acolo prezenţa duhurilor rele, după cum povesteşte un romān care a trăit acolo mulţi ani. Īn Germania, pădurile sīnt atīt de īngrijite, curate şi aliniate, īncīt ai senzaţia că nu au fost create de Dumnezeu, ci de un psihopat.

Revenind…  Acum, Romānia este bolnavă de cancer. Īmi doresc ca toate celulele ei sănătoase să se trezească şi să lupte cu răul. Cu ajutorul lui Dumnezeu, toate formele de cancer sīnt vindecabile.

 

Articol preluat de pe site-ul: http://ro.altermedia.info/cealalta-romanie/romania-o-tara-minunata-bolnava-de-cancer_20110.html

 

 

†

 

Pentru sugestii, propuneri si comentarii scrieti la adresa de e-mail: contact@turnu.ro

• Cuvant de folos • Invataturi catehetice • Carti •

 

 

Pagina de inceput • Contact

   Inainte

 

Adresa manastirii este:

Manastirea Turnu,

sat Targsoru Vechi, nr. 1,

 jud. Prahova, Romania

E-mail: contact@turnu.ro
Telefon: 0244483077

 

Site-ul este realizat in colaborare cu:

Dr. Cristian Boros (www.cristianboros.ro)

 

 

Copyright © 2007
Ultima data  a fost modificat: 07-Jan-2014 16:00